Proiect 4 – Spitalul Clinic de Urgență Pentru Copii

Unul dintre proiectele prioritare pentru mine și pentru echipa PRO România Constanța este SPITALUL CLINIC DE URGENȚĂ PENTRU COPII. Este o necesitate reală și reprezintă o urgență, motiv pentru care se impune încă de pe acum să fie demarate procedurile pentru construirea acestuia, în vederea funcționării spitalului în cel mai scurt timp.

Spitalul clinic de Urgență pentru copii este un proiect de mare anvergură. Din păcate, cei care conduc astăzi administrația publică locală și județeană au demonstrat deja că nu pot, nu știu și sunt incompetenți, pentru că doar așa se explică de ce nu au început și nu au dus la bun sfârșit până acum un asemenea proiect vital pentru constănțeni. 

Propunem realizarea proiectului SPITALUL CLINIC DE URGENȚĂ PENTRU COPII

CONSTANȚA, în incinta curții Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă ”Sf. Apostol Andrei” Constanţa. Proiectul prevede o unitate compusă dintr-un imobil cu 2 corpuri (P+3E si P+5E) și prezintă o suprafață desfășurată de aproximativ 13.258 mp, cu o capacitate de 120 de paturi destinate copiilor de toate vârstele, la toate specialitățile (precum – Nefrologie, ORL, Ortopedie, Cardiologie, Neurochirurgie, Neurologie și Psihiatrie, Chirurgie Generală, Medicină de Urgență, Infecțioase, Oftalmologie, Endocrinologie, Dermatologie). La nivelul subteran (2 subsoluri) se vor amenaja 382 de locuri de parcare necesare personalului medical și vizitatorilor.

Proiectul pe care noi îl propunem prevede ca pe lângă standardele și dotările medicale cu tehnologie de ultimă generație, să construim și o „cladire verde”, cu surse alternative de energie, precum pompe geotermale sau panouri solare, sisteme inteligente de încălzire şi iluminare, faţade inteligente, care includ sisteme de umbrire menite să reducă din consumul de energie, staţii de încărcare pentru autovehiculele electrice. Clădirea trebuie construită astfel încât să consume cât mai puțină energie și să fie prietenoasă cu mediul, protejându-l prin soluțiile tehnice și energetice folosite.

Category: