Proiect 6 – Dezvoltare / Extindere Constanța

Conexiunea între zonele în care se produc aglomerații trebuia să se facă de foarte mult timp, astfel încât să se poată circula civilizat în Municipiul Constanța. iar locurile de parcare ar fi fost mult mai eficiente dacă ar fi fost construite, nu doar desenate.

Urbanizarea trebuie să fie gândită corect și aplicată acum, cât timp nu s-a construit nimic pe zonele care urmează să fie dezvoltate. Orice întârziere înseamnă imposibilitatea de a se mai putea îndrepta lucrurile. 

Category:

De asemenea, se vorbește despre zona logistică/industrială a orașului. AVEM centura de autostradă în apropiere și ar trebui demarată cu celeritate o conexiune directă cu aceasta, întrucât este posibilă realizarea acestei legături absolut necesare pentru degajarea traficului. Trebuie prevăzută o zonă de extindere a celei logistice și industriale. Consider că orașul Constanța ar trebui să fie leader în această categorie. Din păcate, nu se întamplă asta… 

Nu în ultimul rând, Constanța are nevoie urgent de artere noi de circulație, care să decongestioneze traficul și să asigure o conexiune mai bună cu Autostrada. 

Proiectul propus de noi, PRO ROMÂNIA CONSTANȚA, include soluții pentru toate aceste probleme, aplicabile printr-un proiect integrat, de dezvoltare durabilă, bazat pe viziunea dezvoltării pe termen scurt, mediu și lung a Municipiului Constanța și a zonelor limitrofe. 

Noi, PRO ROMÂNIA CONSTANȚA, propunem câteva proiecte de implementat într-un termen cât mai scurt: 

  1. Conexiunea zonei logistice și industriale cu autostrada, pentru a decongestiona traficul greu pe o rută mai scurtă, dinspre și către autostradă (trecerea pe sub autostradă se poate realiza și există deja un pod);
  2. Conexiunea zonei Tomis Plus cu autostrada, la nodul rutier dinspre Poiana (nod rutier deja amenajat); 
  3. Realizarea centurii – alternativa de circulație – pentru Bulevardul Aurel Vlaicu, întotdeauna foarte aglomerat. 
  4. Conexiunea zonei km 4-5 cu și a zonei Veterani cu autostrada; 
  5. Realizarea unui bulevard pe direcția nord-sud, între zona Tomis Plus și zona Vivo-Kaufland-Ștefăniță Vodă 
  6. Lărgirea străzii Ștefăniță Vodă, până la Strada Soveja 
  7. Conexiunea zonei Vivo cu strada Soveja, la sensul giratoriu din zona Eden 
  8. Introducerea în intravilan și reglementarea unor suprafețe de teren, în faze etapizate, pe suprafețe cu mai multe zone funcționale și dotări publice, pentru a oferi un cadru urban nou, armonios și sănătos pentru comunitate.