Proiect 12. Aeroport international Medgidia

Propunem construirea unui aeroport la Medgidia

Împreună cu echipa PRO România Constanța am realizat un studiu preliminar pentru strămutarea traficului aerian de pasageri de la Mihail Kogălniceanu la Medgidia. Explicația este foarte simplă. Toate variantele care au fost propuse până în prezent sunt sortite eșecului și nu vor face decât o mare gaură în buget, pentru că baza militară de la Mihail Kogălniceanu se va extinde, în următoarea perioadă, astfel încât orice nouă investiție în acel aeroport se va face degeaba, pentru o perioadă foarte scurtă de timp. De asemenea, ideea de a transforma aerodromul de la Tuzla în aeroport este păguboasă – necesită eforturi uriașe, cu investiții enorme, pentru un proiect care nu va putea să corespundă, la final, normelor internaționale pentru traficul aerian de pasageri.
Noi am identificat o altă oportunitate: AEROPORT INTERNAȚIONAL LA MEDGIDIA. În contextul actual, în urma dezvoltării zonei turistice de litoral a Mării Negre, coroborat cu direcția geopolitică strategică a Aeroportului Mihail Kogalniceanu, echipa PRO România Constanța propune, pentru județul Constanta, județul cu cea mai mare capacitate de cazare turistică din Romania, un aeroport internațional nou, atât pentru traficul de călători, cât și pentru transport tip comercial-cargo. Pentru a susține o dezvoltare este necesar să fii conectat la nivel internațional. Prin această conexiune se asigură un flux de turiști români și străini.
Valoarea estimată a proiectului este de 325 de milioane de euro, pentru realizarea acestuia fiind necesară o suprafață de teren de aproximativ 250 de hectare. Conform programului de relansare al actualului Guvern – Planul național de investiții și relansare economică, în conținutul anexei nr. 5, secțiunea proiecte de modernizare a infrastucturii aeroportuare – este prevăzută, în total, suma de 299,9 milioane de euro, pentru Județul Constanța. Propunem orientarea fondurilor către viitorul Aeroport Internațional de la Medgidia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *