Proiect 11 – N I A G A Nod Intermodal Autogară – Gară – Aeroport Constanța

Dragi constănțeni,

Astăzi vă prezint unul dintre cele mai importante proiecte pe care noi le-am conceput pentru orașul nostru. Până acum nu s-a realizat un lucru esențial pentru Constanța, deși este cel mai mare oraș de la malul Mării Negre: un nod intermodal pentru transportul de călători. Acest proiect de sistematizare și modernizare a orașului va plasa Constanța în topul destinațiilor turistice și de business, prin alinierea la cele mai înalte standarde.

Considerăm că orașul nostru are nevoie de o legătură eficientă, organizată și la standardele contemporane, cu servicii de Smart City, care să satisfacă cerințele constănțenilor și ale sutelor de mii de călători care ajung aici. Echipa PRO România Constanța propune un proiect integrat: un nod intermodal, în zona din fața actualei gări. Suprafața de teren necesară realizării proiectului este de 24 450 mp (din care 8.994 mp sunt spații publice). 

Nodul intermodal va face legătura între mai multe tipuri de transporturi de călători – rutiere, feroviare și aeriene, astfel:

transporturile rutiere de călători ale curselor de operatori de pe raza județului Constanța

transporturile rutiere de călători ale curselor de operatori în/din afara județului Constanța 

transporturile feroviare de călători 

transportul de călători către zona de Aeroport (rutier și/sau feroviar)

Am conceput acest proiect, astfel încât nodul intermodal să facă legătura între: Autogara CT BUS  Autogara pentru cursele în interiorul județului Constanța  Autogara pentru cursele în exteriorul județului Constanța  Gara Constanța.

Suprafața construită la Subsol se va întinde pe o suprafață de 24.450 mp și va fi destinată circulației auto. Suprafața construită la Parter va avea 7.351 mp; Suprafața construită la Etajul 1 va avea 1.720 mp.  În cadrul proiectului se vor regăsi: autogară, spații publice amenajate, săli de așteptare (cu panouri informative smart), servicii publice de tip comercial  restaurant/terasă/bistro/florărie – parcare publică, spații pentru taxi, locuri de parcare publice subterane și spații verzi, amenajate.

Vă invit să analizați proiectul NIAGA (Nod Intermodal – Autogară – Gară – Aeroport), pe care noi, echipa PRO România, dorim să-l implementăm, în Municipiul Constanța.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *