Despre

Mircea-Titus Dobre

M-am născut în Constanța, pe 20 decembrie 1978, și am crescut în cartierul Tomis Nord, mai exact, pe strada Cișmelei. Am o soție și o fiică minunate. Pentru ele și pentru toate familiile din Constanța, am conceput proiecte care să transforme orașul nostru în ceea ce ne dorim cu toții: un oraș turistic, port la Marea Neagră, mai aerisit, mai civilizat, mai prietenos.

Ca Parlamentar și Ministru al Turismului, am făcut legi și proiecte pentru a-i ajută pe românii din toată țara. Acum vin cu tot bagajul de cunoștințe și cu forțe noi, pentru a face la Constanța proiectele pe care foarte mulți ni le dorim.

Începuturile

Educație și formare

Am absolvit Liceul Decebal din municipiul Constanţa, în anul 1997, în anul 2001 am devenit economist, absolvind Facultatea de Finanțe-Bănci, iar în paralel am urmat cursuri de limbi străine (engleză şi franceză) la Universitatea ”Marc Bloch” din Strasbourg, între anii 1999 şi 2000. În 2003 am finalizat masteratul în Management politic, la Institutul ”Ovidiu Şincai”, din Bucureşti, iar în 2004 am obţinut diploma de specizare în Management în Turism Hotelier (Hoteluri şi Restaurante). În perioada 2004-2005, am urmat cursurile Şcolii Europene a Consiliului Europei Bucureşti – Strasbourg, obţinând o diplomă în studii politice europene. De la finalizarea studiilor universitare, din anul 2001, am început să lucrez la firma familiei, iar din 2005 până în 2011 am fost director de marketing la aceeaşi societate. Poate chiar această experiență m-a ajutat să văd totul ca atunci când lucram pentru afacerea de familie, pentru că de fiecare dată când caut soluții, simt că trebuie să le găsesc și să le implementez ca și cum ar fi în joc soarta mea și a familiei mele, deci nu-mi permit să greșesc sau să fac lucrurile pe jumătate. Din iunie 2012, până în decembrie 2012, am fost consilier județean, la CJ Constanța, familiarizându-mă astfel cu problemele administrative ale județului. Apoi am început primul mandat de partamentar.

Activitate parlamentară ​

În primul mandat de parlamentar (2012 – 2016), am avut mai multe inițiative legislative, printre care și Legea 170/2016 privind impozitul specific unor activități (impozitul forfetar), una dintre cele mai importante legi pentru mediul de afaceri din domeniul turismului.

Al doilea mandat l-am început din poziția de Ministru al Turismului. Toată lumea a auzit de voucherele de vacanță, dar puțini s-au întrebat cum s-a ajuns la acordarea lor. Vă pot spune că am muncit, împreună cu echipa din Ministerul Turismului, 6 luni din anul 2017, pentru a obține votul acestei Ordonanțe, lucru pe care cei ce au condus Turismul înaintea mea n-au reușit să-l facă.

500 +
Oameni mulțumiți
0
Proiecte propuse
0
Ani de experiență
0 +
Proiecte realizate

Voucherele de vacanță

Toată lumea a auzit de voucherele de vacanță, unii au și beneficiat de ele, fie ca turiști, fie ca proprietari de unități de cazare, dar puțini s-au întrebat cum s-a ajuns la realizarea unei Ordonanțe de Urgență pentru bugetarea acestor vouchere de vacanță și acordarea lor. Vă pot spune că am muncit, împreună cu echipa de la Ministerul Turismului, 6 luni din anul 2017, pentru a obține votul acestei ordonanțe, lucru pe care cei care au condus Turismul înaintea mea n-au reușit să-l facă. Acum pot spune că am o echipă cel puțin la fel de bună, la PRORomânia Constanța.

Constanța sănătoasă​

Începând din campania electorală pentru Alegerile Europarlamentare din anul 2019, am demarat o serie de întâlniri cu reprezentanți ai comunității locale, ai firmelor private și ai societății civile din Municipiul Constanța. Am făcut acest lucru împreună cu echipa PRORomânia din Municipiul Constanța – o echipă de oameni competenți, buni manageri, realizați pe plan profesional -, pentru a ne consulta în privința problemelor orașului și a propunerilor pentru soluționarea lor, dar și a ideilor pentru dezvoltarea ulterioară.

Astfel am conceput MANIFESTUL pentru Constanța, principalul material utilizat în cadrul campaniei din 2019. Acest manifest conținea următoarele obiective:

– PRO Învățământ Performant;

– PRO sistem sanitar modern;

– PRO dezvoltare durabilă;

– PRO antreprenoriat;

– PRO normalitate!

Programul nostru

Așa cum am reușit să dezvolt și să implementez Masterplanul investițiilor în turism, un program de investiții esențiale pentru toată țară, tot așa am pus bazele unui Program coerent pentru dezvoltarea armonioasă a Municipiului Constanța, prin investiții – Programul Împreună pentru Constanța Sănătoasă – bazat pe studiul în teren, conlucrarea cu cetățenii și adaptarea proiectelor propuse pentru viitoarele axe de finanțare din Fonduri Europene sau Fonduri Naționale.

Mă bazez pe o echipă tânără, competentă și cu experiență în atragerea de Fonduri Europene pentru autorități publice locale – echipa PRORomânia Constanța.

ÎMPREUNĂ Pentru Constanța Sănătoasă înseamnă:

  • să dezvoltăm un sistem sanitar modern
  • să creăm un sistem de învățământ performant
  • să redăm cetățenilor spațiile verzi și faleza!
  • să deschidem Constanța către investitori